Hulp nodig bij

Hulp nodig bij 2018-10-14T20:37:45+00:00

Promotieonderzoek: uit de aio-dip

Als promovendus moet je veel ballen in de lucht houden. De meeste promovendi krijgen te maken met een aio-dip. Cunera Coaching biedt je die extra ondersteuning die je nodig hebt om eruit te komen. Door de onderliggende reden van het probleem boven te krijgen, kan een verstoorde relatie met een promotor verbeteren, uitstelgedrag aangepakt worden, leer je je presentatieangst aan te pakken, of leer je je perfectionisme beter los te laten, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Moederschap: weer in balans

Na het krijgen van een kind is je leven niet meer hetzelfde, want er is een grote zorgtaak bijgekomen. Gebroken nachten met een baby, een peuter met een sterke eigen wil, schoolperikelen, of pubergedrag kunnen je energiebalans verstoren. Daarnaast kun je emotioneel geraakt worden door het gedrag van je kind, waardoor dit onnodige energie kost. Cunera Coaching helpt je inzicht te geven in reactiepatronen, en helpt je energieniveau weer in balans te komen.

Herstel van een burn-out

Je bent uitgeblust, en hebt amper energie meer over. Nadat je de diagnose ‘burnout’ hebt gekregen, is een integrale aanpak essentieel voor een volledig herstel van een burnout. Als eerste is het belangrijk om weer terug in je energie te komen, alvorens er gewerkt kan worden aan inzichten en oorzaken van de burnout. Om weer terug in je energie te komen zal o.a. een dagritme gemaakt worden, waar in- en ontspanning afgewisseld worden. Er is daarnaast aandacht voor herstel van het contact met je lichaam. Steun uit je omgeving is ook een belangrijke herstelfactor. Persoonlijke overtuigingen zullen aangepakt worden en ‘rode vlaggen’ worden geidentificeerd, zodat de kans op een terugval geminimaliseerd wordt.

Hoge werkdruk

Loop je al een tijd tegen je grenzen aan op het werk? Is de werkdruk verhoogt na de zoveelste reorganisatie? Krijg je geen response als je hier met je manager over praat? Cunera Coaching geeft je inzicht in hoe je toch beweging in deze situatie kunt krijgen door je eigen gedragspatroon onder de loep te nemen en leer je keuzes te maken die goed zijn voor jezelf.

Voor jezelf kiezen

Zet je anderen vaak op de eerste plaats? Is het resultaat vaak onbevredigend en komt deze frustratie er later toch uit? Voor je het weet heb je weer ergens mee ingestemd terwijl je binnenste zegt; niet doen. Cunera Coaching geeft je inzicht in wat je tegenhoudt om jezelf voorop te zetten, helpt je je kritische stem te weerleggen en leert je dit in stapjes te veranderen. Hierdoor groeit je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Hooggevoeligheid: van last naar kracht

Merk je dat je een gevoelsmens bent en meer oog hebt voor werksfeer, relaties en processen? Dat jij onbewust al door hebt wat er onder de tafel speelt, terwijl anderen dit niet door lijken te hebben? Grote kans dat je hooggevoelig bent. Helaas kunnen teveel prikkels je hierdoor ook eerder uit balans brengen. Bij Cunera Coaching leer je beter met je hooggevoeligheid om te gaan waardoor je hooggevoeligheid een kracht wordt in plaats van een last.

koru coaching rhenen

Koru staat voor het uitkomen van een nieuwe varen en betekent volgens de Māori (oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland); kracht, innerlijke vrede, groei en nieuw leven