Het is 2005. Samen met mijn toenmalige vriend zoek ik klavertjes vier in de uiterwaarden. Een uit de hand gelopen ‘hobby’. We zijn blij als we er één vinden. We zijn jong, gezond, en hebben nog een heel leven voor ons. Maar of ik me echt gelukkig voelde bij het vinden van dat klavertje vier kan ik me niet herinneren. Een jaar later staat onze wereld op zijn kop, en bevind ik me op de eerste hulp afdeling van het ziekenhuis. 27 jaar, en in één klap voel ik me volwassen. Ik neem de rol van mantelzorger op me. Gelukkig niet zolang, want met veel doorzettersmentaliteit en veerkracht revalideert mijn ex-vriend voorspoedig. In de loop van de jaren leer ik dat geluk niet in een klavertje vier zit. Het is een moment, waarop alles op zijn plek valt en een warm gevoel in mijn buik ontstaat. Ik heb nog steeds wat opgedroogde klavertjes vier ergens tussen een boek staan. Een mooi aandenken. Ik heb geleerd, en leer nog steeds, om niet teveel terug te kijken. Keuzes maak je op een bepaald moment in je leven gebaseerd op je gevoel en de informatie die je op dat moment hebt. En geluk, dat kan in kleine momenten zitten, en heeft voor iedereen een andere betekenis.

Weet jij wat geluk voor jou betekent?

Het platform Happy Factors www.happyfactors.nl geeft je de mogelijkheid om te werken aan de dingen waar je gelukkig van wordt en die de omgeving mooier maken. Het platform ondersteunt je met tools en maakt het makkelijk om te verbinden. Daarnaast staat het Happinez festival om de hoek, zie www.happinez.nl, wat inzichten kan geven om meer van het hier en nu te genieten. Misschien zie ik je daar!